Altın mı, gümüş mü? ABD’li banka kritik yatırım aracını açıkladı

Dünya Altın ve Gümüş Piyasalarında Son Durum

Global piyasalardaki gelişmeler, para piyasalarında önemli değişikliklere neden olmaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ve artan küresel risklerle birlikte, yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor. Bu durumda, ons altının değeri yıl başından bu yana yüzde 26’nın üzerinde arttı.

ABD’li bir bankacılık devi, altın ve gümüş piyasaları hakkında önemli öngörülerde bulundu. Altın ile gümüş arasındaki oran bir yıl önce 84.7 iken şu anda 102 civarında seyrediyor. Banka, Çin’in güneş enerjisi üretimindeki yavaşlamanın, resesyon riskinin artmasının ve merkez bankalarının altın alımlarının devam etmesinin, altının gümüşü geride bırakmaya devam edeceğini belirtti.

Banka ayrıca, altın talebinin artması ve güçlü korelasyonlar neticesinde gümüş fiyatlarını da yükseltebileceğini ifade etti. Ancak gümüşün, altının hızlı yükselişini takip etmesinin beklendiğini söylemedi.

Altın fiyatları bu yıl şimdiye kadar yüzde 26’nın üzerinde değer kazandı. Nisan ayında jeopolitik belirsizliklerle birlikte altın destekli borsa yatırım fonlarına olan ilginin artmasıyla ons altın 3,502 dolara yükselerek tarihi zirvesine ulaştı. Gümüş fiyatları şu anda ons başına 32.4 dolardan işlem görüyor ve bu yıl başından itibaren yüzde 12 arttı.

Goldman Sachs, altının yılsonuna kadar ons başına 3,700 dolara ve 2026’nın ortalarına kadar 4,000 dolara yükselebileceğini öngördü. Ayrıca, olası bir resesyon durumunda ETF’lere olan ilginin altın fiyatını yılsonuna kadar 3,880 dolara çıkarabileceği vurgulandı.

Son olarak, Federal Reserve’in bağımsızlığına yönelik endişelerin artması veya ABD’nin rezerv politikalarındaki değişiklikler gibi aşırı risk senaryolarında, altının 2025 yılının sonuna kadar 4,500 dolara kadar çıkabileceği belirtildi.

Related Posts

DoubleLine Capital’in kurucusu oran verdi: Altın yükselecek

Dünyaca ünlü yatırımcı ve 91 milyar dolarlık varlığı yöneten DoubleLine Capital’in CEO’su Jeffrey Gundlach, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. ons altının yakın zamanda 4.000 doları görebileceğini belirtti. Bu tahmin, mevcut seviyeye …

CHP’li Gürer: ‘AKP iktidarında 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı, nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıl aradan sonra yapılan Tarım Sayımı’nın önemine değinerek, verilerin doğru şekilde toplanması için arazi ve köy çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Gürer, yapılan çalışmaların yalnızca protokolden ibaret olduğunu vurguladı.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir