Altındaki büyük tehlikeyi açıkladı: Sarraflar bile çözemiyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Sarı Madeni Almayı Zorlaştırıyor

Altın fiyatlarındaki artış, alım gücünün düşmesiyle birleşince, sarı madeni almak giderek zorlaşıyor. Özellikle Türkiye gibi takı geleneğinin güçlü olduğu bir ülkede, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlere katılacak olanlar altın almaya yöneliyor.

Ancak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri uyarıyor: Ziynet eşyası alımlarında mağduriyet yaşanabilir!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekti:

“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için küçük miktarlara dikkat etmeye başladık. Bu durumu yüzde 2’lik, 3’lük indirimler cazip hale getiriyor.”

‘Hileleri Kuyumcular Bile Anlayamıyor’

Uzaktan alışverişlerdeki riskleri anlatan Şahin şu uyarılarda bulundu:

“Uzaktan satın aldığımız altın veya takı eşyalarında gramajla oynamalar yapılabilir, ödediğiniz miktarın altında bir gramaj gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Daha düşük ayarlı ürünler gönderebilirler. Bunu tespit etme imkanınız yok. Bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi maddeler katarak ağırlığını ve fiyatını artırabilirler. Dolayısıyla bu risklerden kaçınmak önemlidir. Güvenilir ve belgelendirilmiş yerlerden alışveriş yapmak gerekir çünkü bu hileleri kuyumcular bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil.”

“Belge Olmadan Yardımcı Olamayız”

Uzaktan alışveriş yapacak olan tüketicilere kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde belge olmadan dolandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Neden mi? Çünkü elimizde belge yok. Nereden aldınız? İnkara mı yeltendiniz. Ödemeyi nasıl gerçekleştirdiniz? Kesinlikle elden ödeme yapılmamalı. Ya faturasını almalıyız ya da kart üzerinden ödeme yapmalıyız ki bunu kanıtlayabilelim. Yani kimliği ve adresi belli, sorun çıktığında muhatap olabilecek, hakem heyetine başvurduğunda muhatap olup sorunu çözebilecek yerlerden almalıyız. Eğer mutlaka uzaktan alışveriş yapacaksak altını güvenilir, tanınmış firmalardan almalıyız.”

Related Posts

Son dakika… Doğalgaza dev zam!

Son dakika haberi… BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 24,6 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak.

Pakistan’da enflasyon düşüş trendinde

Pakistan’da uzun süredir yüksek seyreden enflasyon, Haziran ayında belirgin bir rahatlama yaşadı. Mayıs ayındaki %3,5 seviyesinden %3,2’ye inen yıllık enflasyon, özellikle gıda ve alkolsüz içecekler, giyim ve ayakkabı ile alkollü içecekler ve tütün …

İTO enflasyon verilerini açıkladı: Fiyatlardaki artış durdurulamıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi ve toptan eşya fiyatları verilerini açıkladı. İTO, fiyat artışlarının farklı harcama gruplarında etkili olduğunu belirtti. Ayrıca toptan fiyatlardaki değişimlerin ekonomik göstergelere yansıdığını duyurdu.

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Bakan Şimşek duyurdu, kamuda yeni dönem başlıyor! Anında tespit edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerinin izlenmesi amacıyla “Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi”ni devreye aldı. Edinilen bilgilere göre, yapay zekanın Bakanlık bünyesinde kullanılmasına tüm hızıyla …

Rekabet Kurulundan, Tekfen Holding ile ilgili 11 milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, Tekfen Holding’in hisselerinin devralınmasına yönelik işlemin izne tabi olduğuna hükmederek, hissedar Can Grubu’na yaklaşık 11 milyon lira idari para cezası verdi.