Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı Selanik’te Başladı

Avrupa Matematik Birliği tarafından düzenlenen Balkan Matematik Konferansı, Aristoteles Üniversitesi’nde bugün başladı. İlk konferansı 2023 yılında Romanya’da gerçekleşen etkinliğe Türkiye’den birçok matematikçi katılıyor.

Konferansın Başkanı Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül Tanbay, açılış konuşmasında bilimin ulusal ve etnik kimliklerin üstünde birleştirici gücünü vurguladı. Tanbay, matematik kelimesinin Yunanca “öğrenmek” kelimesiyle aynı kökten geldiğini hatırlattı.

Türk Matematik Derneği Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Beyarslan da konferansa Türkiye’den davetli olarak katılan iki matematikçinin gurur verici olduğunu belirtti. Beyarslan, diğer Balkan ülkeleriyle paylaşılan deneyimlerin birleştirici ve yapıcı bir etkileşim sağlayacağını umduklarını söyledi.

Trakya Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Figen Öke ise, “BMC II’ye katılmak büyük bir mutluluk. Üçüncü Balkan Matematik Konferansı’nı Trakya Üniversitesi’nde düzenlemek istediklerini belirterek bu durumun kendileri için büyük bir onur olacağını ifade etti.”

Related Posts

Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

Huawei, Helsinki’de yaklaşık 1000 metrekarelik yeni bir sağlık laboratuvarının kapılarını açtı. Bu tesis, şirketin sağlık ve fitness sektöründeki küresel araştırma platformu olarak konumlandırılıyor.

İnsansız deniz Aracı PİRANA’dan gövde gösterisi

TCG ANADOLU’dan kalkan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB-3 ile entegre şekilde kumanda edilen MKE PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA), hedefi tam isabetle vurdu. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve Deniz Kuvvetleri …

Elon Musk Avrupa’da yarışı kaybediyor

Tesla’nın Avrupa’daki satışları beşinci ay da geriledi, rakipleri güçleniyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …

MMA Türkiye, Yeni Siber Güvenlik Kanunu’nu değerlendirdi

Türkiye’nin dijitalleşmede hukuki altyapısını güçlendirdiğini belirten MMA Türkiye, Siber Güvenlik Kanunu’nun yanı sıra yapay zekâya yönelik düzenlemelerin de önümüzdeki dönemde gündeme gelebileceğinin altını çizdi.