Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

İnovasyon ve Teknoloji Buluşuyor: Helsinki’deki Laboratuvar Huawei Saatlerini Daha Akıllı Hale Getiriyor

Helsinki’deki laboratuvarda; tıp, fizyoloji, yapay zekâ, makine öğrenimi ve yazılım mühendisliği gibi beş ana alanda uzmanlaşmış, 9 doktoralı uzmanın da aralarında bulunduğu 25’ten fazla profesyonel görev yapıyor. Söz konusu ekip, karmaşık fizyolojik verileri yorumlayarak giyilebilir cihazlar için anlamlı ve eyleme geçirilebilir algoritmalar geliştirmeyi hedefliyor.

Gerçek Dünya Senaryoları

Laboratuvar, 20’den fazla spor türünü kapsayan ve 200’ün üzerinde fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi takip edebilen beş ana test alanına sahip. Bu alanlar, spor ve fitness algoritmaları üzerine teknolojik araştırmalar için bir platform sunuyor. Tesisin dikkat çeken özelliklerinden bazıları şunlar:

  • Karşı Akıntılı Yüzme Havuzu: Yüzücülerin performansını değerlendirmek için su akış hızı, sıcaklığı ve kalitesi kontrol edilebilen profesyonel bir havuz. Bu havuzda, yüzücülerin teknik verimlilikleri ölçülebiliyor ve metabolik oranları analiz edilebiliyor.
  • Gelişmiş Kayak Simülatörü: Kayak sporları için tasarlanmış, “sonsuz eğim” özelliğine sahip bir simülatör. Bu simülatör, slalom ve snowboard gibi kompleks sporlarda kas dengesizliklerini ve yorgunluk eşiklerini tespit edebiliyor.
  • Çok Fonksiyonlu Koşu Bandı: 50 km/s hıza ulaşabilen ve GPS verileriyle gerçek dünya rotalarını simüle edebilen bu bant, zemin tepki kuvvetlerini ölçerek adım hızı, adım uzunluğu, uçuş süresi ve sol-sağ dengesi gibi kritik verileri toplayarak koşu ekonomisini ve potansiyel sakatlık risklerini analiz ediyor.

Laboratuvarda yürütülen araştırmalar, Huawei’nin giyilebilir ürünlerine entegre edilen algoritmalara temel oluşturuyor. Bir başka deyişle söz konusu sağlık ve teknoloji geliştirmelerinin akıllı saatler ile günlük hayata entegre edilmesi hedefleniyor.

Huawei, tekerlekli sandalye kullanıcılarının egzersiz ihtiyaçlarını anlamak için de özel araştırmalar yürütülüyor ve gelecekteki akıllı giyilebilir teknolojilerinde “Hareketsizlik Hatırlatıcısı” ve “Aktivite Halkaları” gibi özelliklerin bu engelli bireylerin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanması planlanıyor.

Related Posts

İnsansız deniz Aracı PİRANA’dan gövde gösterisi

TCG ANADOLU’dan kalkan İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB-3 ile entegre şekilde kumanda edilen MKE PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA), hedefi tam isabetle vurdu. Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. tarafından geliştirilen ve Deniz Kuvvetleri …

Elon Musk Avrupa’da yarışı kaybediyor

Tesla’nın Avrupa’daki satışları beşinci ay da geriledi, rakipleri güçleniyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Beton artık çatlak tanımıyor! Geleceğin teknolojisi

İnşaat sektöründe çığır açan bir yenilik, kendini onaran beton teknolojisi, dünya genelinde bilim insanlarının ve mühendislerin ilgisini çekti. Çatlaklarını kendi kendine tamir edebilen bu malzeme, altyapıların ömrünü uzatırken bakım maliyetlerini …

MMA Türkiye, Yeni Siber Güvenlik Kanunu’nu değerlendirdi

Türkiye’nin dijitalleşmede hukuki altyapısını güçlendirdiğini belirten MMA Türkiye, Siber Güvenlik Kanunu’nun yanı sıra yapay zekâya yönelik düzenlemelerin de önümüzdeki dönemde gündeme gelebileceğinin altını çizdi.

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı