Prof. Dr. Yılmaz: Gül hastalığında en korktuğumuz şey, geçici olan damar genişlemelerinin kalıcı hale gelmesi

Gül Hastalığında Erken Tanı ve Tedavi Önemli!

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, gül (roza) hastalığında erken teşhis ve tedavinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, güneşten ve sıcaktan korunmanın önemine dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Bilimleri Bölümü Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Yılmaz, gül hastalığının dünya genelinde %21 sıklıkla görüldüğünü belirtti.

Gül hastalığının genellikle kadınlarda ve beyaz tenlilerde daha yaygın olduğunu dile getiren Yılmaz, hastaların genellikle yüzlerinde sıcaklık, yanma hissi, kızarıklık ve bazen sivilcelenme gibi şikayetlerle geldiğini belirtti. Erken teşhisin önemine vurgu yaparak, hastalığın ilerlemesini engellemek için alınacak tedbirlerin hastalar için hayati olduğunu kaydetti.

Yılmaz, hastalığın genellikle 30’lu yaşlarda beklenmesine rağmen son yıllarda 20’li yaşlarda da görüldüğünü belirterek, 40’lı ve 50’li yaşlarda ise daha yaygın olduğunu ifade etti.

Gül hastalığının belirtilerini açıklayan Yılmaz, hastalığın tedavi edilmediği takdirde kalıcı olabileceğini ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Gül hastalarının güneşten ve sıcaktan korunmasının yanı sıra, sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirten Yılmaz, hastalığın tedavisinde hastaların da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, damar genişlemeleri tedavi edilmediği takdirde lazer tedavisine başvurulabileceğini ancak bu tedavinin hastaların güneşten ve sıcaktan korunmasının yanı sıra diğer tedavilere ek bir çözüm olduğunu belirtti.

Gül hastalığının ciddi bir durum olduğunu ve tedavi edilmeden geçiştirilmemesi gerektiğini hatırlatan Yılmaz, hastaların düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Grip sandığınız belirtiler kene ısırığı olabilir!

Yaz aylarında artan kene tutunmalarına karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “İlk belirtiler arasında baş ağrısı, yüksek ateş, halsizlik ve eklem ağrıları yer alır. Bu semptomlar grip ile karıştırılabilir” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı. 

Sağlıklı sinir sistemi için 3 altın kural

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Zorlutuna, özellikle baş ağrısı, boyun ve bel ağrısı, elde ya da ayakta uyuşma, karıncalanma gibi durumların önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu tür belirtilerin ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu.