Bol yağış o ülkede şeker üretimini artırdı

Uzmanlar, Şeker Üreticisinin 2025/26 İhracatını Artırabileceğini Belirtiyor

Üretimdeki toparlanmanın, dünyanın ikinci büyük şeker üreticisinin 2025/26’da ihracatını artırmasına olanak sağlayacağını belirten uzmanlar, yetersiz yağışların şeker kamışı verimini düşürmesi ve iki yıl süren ihracat kısıtlamalarına yol açmasının ardından, bu durumun böyle olacağını söyledi.

Yağmurun Şeker Kamışı Üretimini Artırması Bekleniyor

Batı’nın önde gelen şeker üretim eyaletlerinden biri olan Maharashtra’da üç dönümlük bir araziye şeker kamışı eken Umesh Jagtap, “Şeker kamışı bize genellikle iyi getiri sağlıyor, ancak bazen su eksikliğinden dolayı ekemiyoruz” dedi. “Bu yıl Mayıs ayında yoğun yağmur yağdı ve hava tahminleri daha fazla yağmurun yolda olduğunu söylüyor. Bu yüzden normalden daha fazla ekim yapmayı planlıyoruz.”

Maharashtra ve komşu Karnataka’daki çiftçiler Mayıs ayında şeker kamışı mahsullerini sulamakta zorlanıyor. Ancak bu yıl Maharashtra ve Karnataka sırasıyla ortalamadan %1.007 ve %234 daha fazla yağış aldı.

Umudumuzu Artıran Yağışlar

Ulusal Şeker Kooperatifleri Federasyonu (NFCSF) Genel Müdürü Prakash Naiknavare, yağışların ekim ayında başlayacak 2025/26 sezonunda hasat edilecek ürüne fayda sağlayacağını ve ayrıca 2026/27 hasadı için ekimi destekleyeceğini söyledi.

Şeker kamışı ekimden hasada kadar genellikle 10 ila 18 ay sürer. Sonuç olarak, bu ay ekime başlayan çiftçilerin ürünlerini 2026/27 sezonunda hasat etmeleri bekleniyor.

Üretimde Beklenen Artış ve İhraç Potansiyeli

NFCSF, 2025/26’da brüt şeker üretiminin bir yıl öncesine göre neredeyse beşte bir oranında artarak 35 milyon metrik tona ulaşacağını tahmin ediyor. 2024/25 pazarlama yılı Eylül ayına kadar Hindistan’ın net şeker üretiminin sekiz yılın ardından ilk kez tüketimin altına düşmesi bekleniyor.

Bu düşüş, şeker kamışı ekimini etkileyen ve Hindistan’ı 2023/24’te şeker ihracatını yasaklamaya ve 2024/25’te yalnızca 1 milyon ton şekere izin vermeye zorlayan 2023 kuraklığından kaynaklanıyor. Hindistan, 2022/23’e kadar olan beş yıllık dönemde yıllık ortalama 6,8 milyon tonluk hacimle dünyanın 2 numaralı şeker ihracatçısı oldu.

Küresel bir ticaret evinde çalışan Mumbai merkezli bir tüccar, “Üretimin güçlü bir şekilde toparlanacağı görülüyor, bu nedenle Yeni Delhi’nin ekim ayında başlayacak gelecek sezonda 3 milyon tonun üzerinde ihracata izin vermekte muhtemelen sorun yaşamayacağını” söyledi.

Related Posts

Son dakika… Doğalgaza dev zam!

Son dakika haberi… BOTAŞ, doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 24,6 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zamlı tarife yarından itibaren geçerli olacak.

Pakistan’da enflasyon düşüş trendinde

Pakistan’da uzun süredir yüksek seyreden enflasyon, Haziran ayında belirgin bir rahatlama yaşadı. Mayıs ayındaki %3,5 seviyesinden %3,2’ye inen yıllık enflasyon, özellikle gıda ve alkolsüz içecekler, giyim ve ayakkabı ile alkollü içecekler ve tütün …

İTO enflasyon verilerini açıkladı: Fiyatlardaki artış durdurulamıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi ve toptan eşya fiyatları verilerini açıkladı. İTO, fiyat artışlarının farklı harcama gruplarında etkili olduğunu belirtti. Ayrıca toptan fiyatlardaki değişimlerin ekonomik göstergelere yansıdığını duyurdu.

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Bakan Şimşek duyurdu, kamuda yeni dönem başlıyor! Anında tespit edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerinin izlenmesi amacıyla “Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi”ni devreye aldı. Edinilen bilgilere göre, yapay zekanın Bakanlık bünyesinde kullanılmasına tüm hızıyla …

Rekabet Kurulundan, Tekfen Holding ile ilgili 11 milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, Tekfen Holding’in hisselerinin devralınmasına yönelik işlemin izne tabi olduğuna hükmederek, hissedar Can Grubu’na yaklaşık 11 milyon lira idari para cezası verdi.