DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 Sona Erdi

DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025 İzmir’de Sona Erdi

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Kümelenme Merkezi (DIGIAGE), bu yıl İzmir’de düzenlediği DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı 2025’te sona erdi. Kampın kapanış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, oyun sektöründeki küresel büyümeye dikkat çekti.

Gönüllü, oyun sektörünün 200 milyar dolara yaklaşan küresel pazar büyüklüğüne işaret ederek, Türkiye’nin önemli bir oyuncu haline geldiğini belirtti. Son yıllarda Türkiye’deki teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların arttığını vurgulayan Gönüllü, 2024 yılında Türkiye’nin oyun sektöründe yüzde 40 büyüme kaydederek 800 milyon doları aşan bir büyüklüğe ulaştığını söyledi.

Ülke genelinde yaklaşık 850 aktif oyun stüdyosu ve girişimin bulunduğunu belirten Gönüllü, İstanbul’un Avrupa’nın en büyük ikinci oyun geliştirme merkezi haline geldiğini kaydetti. Türkiye’deki oyun sektöründeki büyüme ve potansiyel hakkında bilgi veren Gönüllü, sektördeki firmaların yurt içi satış ve ihracatta önemli başarılar elde ettiğini dile getirdi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise gençlerin önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin gençlerinin kendilerini ne kadar geliştirirse ülkenin geleceğinin o kadar aydınlık olacağını söyledi.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ise kampın başarılı oyunlarla sonuçlanacağını belirterek, oyun sektörünün ekonomik değerine ve kültürel önemine değindi. Kampta katılımcıların oyun geliştirme süreçlerinde eğitim aldığını ve özgün fikirler ortaya koyduklarını ifade etti.

Kampa 250 oyun geliştiriciden oluşan 64 takımın katıldığını belirten Tüzgen, takımların 5 gün boyunca farklı alanlarda eğitim alırken oyunlarını geliştirdiğini söyledi. Kampın son gününde, geliştirilen oyunların 13 yatırımcıya sunulduğunu aktardı.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir