Türkiye’de kimse tüketmiyor! 5 ülkeye satıldı, ihracatta 4.5 milyon dolar gelir getirdi

Deniz Salyangozu İhracatı Yükselişte: 5 Ülkeye 45 Milyon Dolarlık Satış

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, ocak-haziran döneminde deniz salyangozu ihracatı oldukça başarılı bir seyir izledi. Bu dönemde 5 farklı ülkeye toplamda 437 ton deniz salyangozu satılarak 4 milyon 561 bin 178 dolarlık bir kazanç elde edildi.

İhracatın en yoğun olduğu ülkeler arasında Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti ve Tayvan öne çıktı. Güney Kore’ye 2 milyon 76 bin 716 dolar, Çin Halk Cumhuriyeti’ne 839 bin 350 dolar ve Tayvan’a da 612 bin 203 dolarlık deniz salyangozu ihracatı gerçekleştirildi. Ayrıca Japonya ve ABD gibi ülkelere de deniz salyangozu sevkiyatı yapıldı.

“TÜRKİYE’DE TÜKETİLMEYEN BİR ÜRÜNÜN İHRAÇ EDİLMESİ ÖNEMLİ”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Türkiye’de tüketilmeyen deniz salyangozunun sadece ihracata yönelik olduğunu vurguladı. Kalyoncu, Uzak Doğu ülkelerinin deniz salyangozu için en önemli ihracat pazarları olduğunu belirterek, “Yılın ilk yarısında Uzak Doğu ülkelerindeki pazar payımızı artırmayı ve yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de tüketilmeyen bir ürünün ihracatının yapılması büyük bir önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Kalyoncu, sektörün sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, “Avcılığın belirli dönemlerde ve kotalar dahilinde yapılması stokların korunması ve ekosistemin dengesi açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple ilgili bakanlıkların av yasakları ve denetim süreçleri sektörün uzun vadeli geleceği için kritik bir rol oynamaktadır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Related Posts

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı! (21 Temmuz 2025)

Japonya’da üst meclis seçimlerinde koalisyon hükümeti, parlamentonun üst kanadında çoğunluğu kaybetti. Seçim sonuçlarının ardından Başbakan İşiba Şigeru istifa etmeyeceğini açıkladı. Başbakan İşiba Şigeru, gümrük vergisi görüşmeleri, fiyat artışları …

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

TCMB anketi: Yıl sonu dolar, enflasyon, büyüme ve faiz tahmini ne oldu?

Bursa’da Lavanta Fidanı Üretimine Başlandı

Bursa’nın Keles ilçesindeki Pınarcık Süs Bitkileri Kooperatifi, bölge çiftçisinin gelirini artırmak için 30 bin lavanta fidanı üretmeye başladı. Kooperatif Başkanı Mehmet Sakarya, lavantanın bu yıl deneme üretimi yapıldığını ve bölgenin ikliminin lavanta üretimi için uygun olduğunu belirtti.

Vergide 10 kat artışa itiraz dilekçesi yağdı

2026’dan itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacak emlak rayiç bedellerindeki artış oranı yüzde 600
ile yüzde 1.000 arasında belirlendi. Vatandaşlar itiraz dilekçelerini vermek için muhtarlıklara koştu.

E-ticaret vergilerinde dev kaçak: 44,5 milyar

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-ticaret platformları üzerinden gelir elde eden 17 bin mükellefin 44,5 miyar liralık hasılatını vergi dışı bıraktığını tespit etti.

Yediemin otoparklarında bekleyen araçlar 6 ay içinde alınmazsa satılacak

Yediemin otoparklarında bekleyen araçlar 6 ay içinde alınmazsa satılacak