Yazın cilt bakımı yaparken en sık düşülen hatalar!

Yaz Aylarında Cilt Sağlığınızı Koruyun

Dermatolog Dr. Merve Oflaz Gider, yaz mevsiminde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarına ve çevresel faktörlerin bu sorunlardaki rolüne dikkat çekti.

Dr. Oflaz, güneşin ultraviyole ışınlarının yaz aylarında en yoğun seviyede olduğunu belirterek, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemine vurgu yaptı. Güneşin ciltteki olumsuz etkilerine karşı en iyi savunmanın doğru güneş kremi kullanımı olduğunu söyleyen Dr. Oflaz, güneş kremi seçerken yüksek koruma faktörü (SPF 30 ve üzeri) ve geniş spektrumlu olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş kremi uygulamasının güneşe çıkmadan en az 20-30 dakika önce yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Oflaz, güneşin en yoğun olduğu saatlerde direkt güneş ışığından kaçınılması ve gölge alanlarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. Oflaz ayrıca, yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekeleri, akne alevlenmeleri, cilt kuruluğu gibi sorunlara yönelik kişiye özel çözümlerin önemini vurguladı. Cilt tipine uygun bakımın yanı sıra profesyonel uygulamaların da sorunların önlenmesinde ve tedavisinde büyük rol oynadığını belirtti.

Güneşe uzun süre maruz kalmanın açık tenli bireylerde kalıcı güneş lekelerine neden olabileceğine değinen Dr. Oflaz, güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için yıl boyunca düzenli olarak yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini söyledi. Oluşmuş güneş lekeleri için medikal estetik uygulamaların düşünülebileceğini belirtti.

Dr. Merve Oflaz Gider, yaz aylarında cilt sağlığını korumanın kişiye özel bir sağlık yönetimi anlayışını benimsemekle mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Uzman bir hekim tarafından yapılan detaylı cilt analizinin ardından belirlenen kişiye özel uygulamaların, cilt sorunlarına yönelik etkili çözümler sunduğunu ve sürdürülebilir sağlık için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Related Posts

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!